Era sa iau foc

zuperman

Am zis noi in casa, adica io cu nevasta, sa punem naibii pe oleics toate cacaturile sa mai scapam de ele din casa. Dupa ce-am cautat vro juma de ora, ne-am dat seama ca nu prea avem asa multe lucruri cum ne-am imaginat.

Deci am pus de vanzare niste memorii de laptop care zaceau intr-un sertar, niste jucarii de la copil si un laptop vechi si batran care s-a umplut de praf. Eu am curatat memoriile sa ‘iau fata la client’, iar sotia a curatat laptopul. Cu ceva servetele umede, d’ala de sters geamuri, cu diverse produse de curatenie abstracte, cum a stiut si ea mai bine.

Ca sa fie treaba OK, am zis sa pun un ubuntu acolo pe laptop, sa nu zica clientu ca ii vand ceva ce nu merge sau ca vreau sa-l pacalesc. Si am bagat incarcatorul in laptop. Si in priza. Fara sa stiu cata apa o fi in el de la curatatul ala “ca sa fie bine”. Si cand l-am bagat in priza, s-a intamplat ceva cam ca la revolutie. Sau ca la revelion. Pocnituri, artificii, petarde, orbire temporara, panica, curentul picat in casa.

Daca a picat curentul, am zis sa il fac la loc, asa ca am ridicat sigurantele (erau doua cazute). Pula. Nema curent. Merg asadar jos, in scara blocului, sa ridic si alte sigurante care ar putea fi cazute. Si ma uit la apartamentu 13, siguranta sus, bine-mersi. O dau jos, o ridic iar, ma duc in casa la loc… nema curent.

Da-i iar, merg jos, mai dau o data siguranta jos, iar sus, mai avea ceva buton acolo, am apasat si pe ala, s-au aprins niste luminite, s-au stins, s-au intamplat lucruri. Merg iar sus, dau jos toate sigurantele, iar sus, nimic. Incepusem sa ma autoconving ca e nevoie sa sun la electrica. Si ce fel de barbat sunt io daca sun la altii sa-mi rezolvele problemele? Deci am zis sa-mi mai dau o sansa, poate era picata o siguranta mai generala asa, sa merg s-o gasesc.

Si iarasi in scara blocului la sigurante. De data asta am deschis toate usitele, sa gasesc “generalu”. Am observat ca la apartamentu 7 era siguranta cazuta. Futu-i! Mi-am adus aminte ca nu stau la 13, ci la 7. Tin sa-mi cer scuze fata de vecinul de la 13 ca m-am jucat la siguranta lui, sper ca nu i-am stricat nimic prin casa.

Acum e totul OK, incarcatorul n-a mai pocnit, curent estem, vecinul de la 13 inca nu stie nimic.

Deci cam asta.
Pa.

One thought on “Era sa iau foc”

  1. Bogdan says:

    si in final ai vandut doar Ubuntu, ca de laptop nu mai putea fi vorba 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *