Ti-am zis io?

Bai, nu stiu daca ati observat, dar romanii au o obsesie: aia de a avea si ei dreptate.

Duc lupte sa le explic oamenilor ca nu e nimic rau in a avea dreptate in fiecare zi. Dar la ei tre sa existe un echilibru absurd: daca ieri ai avut tu dreptate intr-o privinta, azi trebuie sa am EU, nu conteaza cat rahat mananc.

Aveam o amica mai demult care era suparata, stresata si cred ca a dezvoltat o frustrare pentru ca eu aveam dreptate si ea nu. Pai e vina mea ca manca rahat? Discutiile devenisera de-a dreptul obositoare, pentru ca incerca sa imi demonstreze ca si ea poate avea dreptate, nu numai eu. Devenise o lupta (in mintea ei, evident).

Eu cred ca atunci cand dezbatem un subiect, este absolut irelevant care din noi a avut dreptate, atata timp cat ajungem la o concluzie. Interlocutorii “made in Romania” se tin cu dintii de ideea lor, chiar cand adevarul e evident pe dos, doar ca sa aiba si ei dreptate. Si cand nu au dreptate, o dau in “totul e relativ”, pentru ca nu concep sa “piarda”.

Recunosc ca si mie imi placea mai demult sa zic “ti-am zis eu?” – dar ori am imbatranit, ori dracu stie, ca acum nu mai vreau sa zic. Mi se pare un romanism d’ala de pe vremea lu Ceausescu.

3 thoughts on “Ti-am zis io?”

  1. mOntecOre says:

    ti-am zis eu?:)

  2. Terminatu says:

    Da, mai demult.

  3. mOntecOre says:

    pana mea, data viitoare asculta-ma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *